Wie ben ik


Welkom bij Paard en G.r.o.e.i.

Horsemanship, coaching en meer

Wie ben ik


Mijn naam is Joke Raijmakers en ik ben de oprichtster van Paard en G.r.o.e.i. (2014). In de loop der jaren heb ik een breed scala aan opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder Ergotherapie, Kindercoaching, Paardrijdinstructeur, Coachen met paarden en Horsemanship Mastery. Mijn passie ligt bij de paarden en bij de wijze waarop zij mensen heel snel duidelijk kunnen maken waar ze staan in hun leven of relatie(s).

Ik vind het fantastisch om mensen te laten ervaren wat paarden met je doen en hoe je met paarden kunt werken op een voor hen zo natuurlijk mogelijke wijze. Bewust en met respect voor dier en mens, in vol vertrouwen.

Mens en dier begeleiden bij de eerste kennismaking met elkaar of juist helpen bij het onderzoeken en oplossen van een probleem in de relatie tussen jou en je paard (of jezelf, je partner, je baas, je omgeving....);


Je bent van harte welkom!


Horsemanship gaat over verbinden

Risico informatie

Paarden zijn vluchtdieren en kunnen onvoorspelbaar reageren, ook in voor ons 'normale' situaties. Dit betekent dat het omgaan met paarden (zowel op de grond als op de rug van het paard) altijd het risico met zich meebrengt van vallen of verwonden.

Het dragen van een cap en veiligheidsvest is voor kinderen, wanneer zij zich óp het paard bevinden, te allen tijde verplicht. Het dragen van dichte, stevige schoenen of laarzen wordt sterk aangeraden. Met open schoenen (slippers, sandalen etc) krijgt u géén toegang tot de paarden.

Ondanks deze eisen, is het risico van (ernstige) verwonding nooit uit te sluiten; een paard blijft een dier, met een eigen karakter en eigen gedragingen die nooit 100% voorspeld kunnen worden. Paard en G.r.o.e.i. is niet aansprakelijk in geval van schade. Deelname geschiedt geheel op eigen risico.

Indien u deelneemt aan een activiteit met paarden van “Paard en G.r.o.e.i.”, accepteert u deze risico's en neemt u uw eigen

verantwoordelijkheid om de risico's zoveel mogelijk te beperken. 

Coach Joke
Geniet van het leven
Paardencoach