De locatie


Welkom bij Paard en G.r.o.e.i.

Horsemanship, coaching en meer

De Locatie en de paarden


Aan de rand van het prachtige natuurgebied 't Sarsven in Nederweert Eind ligt onze boerderij. Via een wandelpad door ons eigen stukje bos kom je bij de grote zandweide (<3000m2) waar onze pony's gehouden worden.


Bij Paard en G.r.o.e.i. wonen 7 bijzondere pony’s, ieder met zijn of haar eigen verhaal en karakter. En ieder met zijn of haar eigen talenten bij het coachen. De pony’s worden op een zo natuurlijk mogelijke wijze gehouden: 24/7 buiten, in een vaste kudde, met onbeperkt ruwvoer (hooi). Er zijn verschillende schuilgelegenheden (inloopstallen en een stuk bos) en er is meer dan voldoende ruimte om te spelen en te relaxen.


Doordat de pony's allemaal zeer verschillend zijn in de omgang, is er altijd een geschikte pony voor elke coachvraag. 

Er wordt altijd zorgvuldig gekeken welke pony het beste ingezet kan worden maar zeker bij het coachen is het uiteindelijk de pony zelf die beslist of hij of zij mee wil werken. Doorgaans wordt er met 1 pony tegelijk in een afgezette ruimte gewerkt. Vaak zien we echter de overige pony’s aan de andere kant van het hek vrolijk mee coachen. Dat is voor ons het teken dat we blije pony’s hebben die graag werken. Wij zorgen ervoor dat hun werk afwisselend en uitdagend blijft.

 

Risico informatie

Paarden zijn vluchtdieren en kunnen onvoorspelbaar reageren, ook in voor ons 'normale' situaties. Dit betekent dat het omgaan met paarden (zowel op de grond als op de rug van het paard) altijd het risico met zich meebrengt van vallen of verwonden.

Het dragen van een cap en veiligheidsvest is voor kinderen, wanneer zij zich óp het paard bevinden, te allen tijde verplicht. Het dragen van dichte, stevige schoenen of laarzen wordt sterk aangeraden. Met open schoenen (slippers, sandalen etc) krijgt u géén toegang tot de paarden.

Ondanks deze eisen, is het risico van (ernstige) verwonding nooit uit te sluiten; een paard blijft een dier, met een eigen karakter en eigen gedragingen die nooit 100% voorspeld kunnen worden. Paard en G.r.o.e.i. is niet aansprakelijk in geval van schade. Deelname geschiedt geheel op eigen risico.

Indien u deelneemt aan een activiteit met paarden van “Paard en G.r.o.e.i.”, accepteert u deze risico's en neemt u uw eigen

verantwoordelijkheid om de risico's zoveel mogelijk te beperken. 

Voldoende afwisseling
Genoeg tijd om te relaxen
Oog voor natuurlijk omgaan met paarden